sifta invest eu

Evaluare privinde conformitatea cu Codul European de Bună Conduită pentru acordarea de Microcredite

Evaluarea CAR Drăgășani pentru conformitate cu Codul European de Bună Conduită pentru acordarea de Microcredite
La începutul lunii august 20203, CAR Învățământ Drăgășani a avut deosebita plăcere să găzduiască pentru trei zile echipa de audit pentru conformitate cu codul European. Pe parcursul întregului proces de audit, efectuat de experții MF-Rating, s-au abordat în amănunt următoarele aspecte:


• Politicile de creditare
• Politicile și procedurile privind resursele umane
• Politicile, procedurile și practica privind guvernanța organizației
• Politica de risc și procedurile pentru monitorizarea acestuia
• Politicile și procedurile privind relația cu membrii
• Procedurile de monitorizare și raportare a activității
• Documente contabile și rapoartele de audit
• Evaluarea programelor informatice utilizate în activitatea curentă


Credem că acest audit va oferi o imagine extrem de clară cu privire la activitatea noastră iar obținerea certificatului de conformitate ar însemna o mare reușită – fructificarea a ani de activitate în slujba comunităților locale. Indiferent care va fi decizia comitetului de certificare, noi echipa CAR Învățământ Drăgășani, vom continua procesul de modernizare al casei și creșterea eficienței în deservirea tuturor membrilor, însă avem încredere că toate eforturile depuse vor fi încununate de succes. Pentru că vă respectăm pe dumneavoastră, membrii noștri, vom proceda așa cum procedăm de fiecare dată și vom fi total transparenți indiferent de rezultat.
În încheiere, am vrea să vă scriem câte ceva despre cine este MF-Rating, agenția evaluatoare:

MFR este o agenție de rating globală, care furnizează evaluări, date și expertiză tehnică pentru industria finanțelor durabile. Au o lungă istorie în efectuarea de evaluări independente, și oferă, de asemenea, analize de înaltă calitate și expertiză tehnică pentru a facilita investițiile și practicile responsabile în domeniul finanțelor. Clienții lor sunt instituții financiare (IF), investitori, autorități de reglementare, companii de energie regenerabilă și rețele care lucrează pentru a realiza incluziunea financiară și dezvoltarea durabilă. Creată în 2000 în cadrul companiei-mamă Micro Finanza Srl, MFR a fost divizată ca societate independentă cu răspundere limitată în 2006. Cu sediul central în Italia, MFR operează printr-o rețea regională (Ecuador, Mexic, Kenya, Republica Kârgâză și India) și Bolivia, are sucursale pe 4 continente având cea mai mare acoperire geografică globală dintre agențiile de rating specializate.

Autori
Mihaela Coman și Alina Mitruț