CAR ÎNVĂȚĂMÂNT DRĂGĂȘANI – PROMOVĂM OPORTUNITĂȚILE TURISTICE LOCALE

  • Post author:
  • Post category:Știri

Situată în inima României, într-o regiune unde dealurile se întind cât vezi cu ochii, străjuite de vii și păduri, zona Drăgășani din județul Vâlcea este un teritoriu încărcat de istorie, tradiții și peisaje naturale de o frumusețe rară. Acest colț de lume, unde timpul pare să curgă mai încet, oferă călătorilor oportunitatea de a explora o parte autentică a României, unde cultura vinului, patrimoniul istoric și ospitalitatea localnicilor se împletesc armonios pentru a crea o experiență de neuitat. Una dintre principalele atracții ale zonei Drăgășani este, fără îndoială, tradiția viticolă seculară. Podgoriile Drăgășani sunt recunoscute pentru calitatea excepțională a vinurilor, cu soiuri autohtone precum Negru de Drăgășani, Novac sau Crâmpoșie Selecționată, care atrag an de an iubitori ai vinului din întreaga lume. Vizitarea cramelor și participarea la degustările de vin organizate aici nu doar că îți oferă posibilitatea de a gusta din aceste licori rafinate, dar îți deschide și o fereastră către pasiunea și dedicația viticultorilor locali, care își pun amprenta pe fiecare sticlă de vin produsă. Pe lângă vinării, zona oferă și o serie de obiective istorice și culturale care merită explorate. Mănăstirea Surpatele, de exemplu, este un lăcaș de cult impresionant, datând din secolul al XVIII-lea, care stă mărturie a profundei spiritualități a locuitorilor din această regiune. Frescele sale interioare și arhitectura tradițională oferă vizitatorilor o perspectivă asupra bogăției patrimoniului ortodox românesc.

 

 

Nu departe de Drăgășani, pe malurile Oltului, se găsește cetatea medievală Poenari, adesea asociată cu figura legendară a lui Vlad Țepeș, cunoscut și ca Dracula. Deși accesul poate fi o provocare, urcarea celor peste 1400 de trepte este răsplătită cu o priveliște spectaculoasă asupra defileului Oltului și a munților înconjurători, un peisaj care pare desprins din basme. Pentru iubitorii de natură și aventură, zona Drăgășani oferă o multitudine de trasee de drumeție și ciclism, care străbat dealurile și văile, descoperind peisaje pitorești și sate tradiționale unde timpul pare să fi rămas în loc. Plimbările prin vii, picnicurile în natură sau explorarea căilor rurale sunt doar câteva dintre activitățile prin care poți experimenta frumusețea și liniștea acestei regiuni.

Gastronomia locală adaugă un plus de savoare experienței de călătorie în zona Drăgășani, oferind o varietate de preparate tradiționale românești, care mai de care mai gustoase și mai aromate. Produsele locale, de la brânzeturi la mezeluri și dulcețuri, pot fi degustate în cadrul pensiunilor și restaurantelor din zonă, unde ospitalitatea gazdelor te face să te simți ca acasă.

Zona Drăgășani este o destinație de călătorie care oferă o experiență complexă și îmbogățitoare, combinând frumusețea naturală cu patrimoniul cultural și istoric, tradițiile viticole și gastronomia locală. Fie că ești în căutarea unei escapade romantice, a unei aventuri în natură sau pur și simplu dorești să te relaxezi și să te bucuri de bunătățile locului, Drăgășani are ceva de oferit pentru fiecare vizitator, promițând amintiri care vor dura o viață.